AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?


KOTA TINGGI, 18 Jan  -- Bekas Timbalan Presiden PKR yang khianat, Azmin Ali cuba tunjuk pandai dan sombong. Semalam Ketua Penerangan Perikatan Nasional (PN) itu berkata Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya lebih bertanggungjawab apabila menyentuh  mengenai pengisytiharan proklamasi darurat yang dilaksanakan untuk menangani penularan pandemik COVID-19.

Mohamed Azmin yang juga Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) berkata Ketua Pembangkang itu tidak seharusnya mengheret rakyat dalam isu berkenaan di kala rakyat memerlukan bantuan dan sokongan daripada kerajaan termasuk mangsa dan pesakit COVID-19.     

“Ini adalah isu rakyat. Ini adalah isu keselamatan rakyat dan kesihatan rakyat. Jangan berpolitik berpanjangan.

Jelik sungguh kita mendengar kenyataannya ini. Sedangkan PN lah yang tidak habis-habis berpolitik berebut kuasa sesama sendiri antara Umno dan PPBM.

Azmin berkata mereka boleh memberikan pandangan dan kritikan kepada kerajaan tetapi jangan bermain politik sehingga memberi kesan kepada rakyat,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan ketika misi bantuan kemanusiaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) serta agensi di bawahnya di Jabatan Kebajikan Masyarakat Kota Tinggi, di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas dakwaan Ahli Parlimen Port Dickson itu Khamis lepas (14 Jan) yang sudah menghantar surat kepada semua Ahli Parlimen mengajak mereka mengutuskan warkah kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah supaya menarik balik pengisytiharan darurat.

Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu juga dilaporkan berkata selain pembatalan darurat, surat itu juga berharap agar baginda menitahkan sidang Parlimen diadakan dalam kadar segera sebelum 31 Januari ini.

Mohamed Azmin, yang juga Menteri Kanan dan Menteri MITI itu berkata meskipun darurat dilaksanakan, ia tidak menganggu perjalanan kerajaan persekutuan dan kerajaan negeri memandangkan tanggungjawab utama mereka adalah membantu rakyat.

-- BERNAMA

Comments

Anonymous said…
sesajer kopi pes dari laman reformasi

ADAKAH BENAR MAHATHIR CURI DUIT ?

AZRUL AMIRUDIN

Adakah rakyat malaysia bersetuju

Harta dan kekayaan yang mahathir rompak dan curi sepanjang dia jadi perdana menteri...di kembalikan kepada rakyat malaysia...saya percaya sekiranya harta ini di kembalikan ekonomi negara akan kembali pulih dan rakyat pasti dapat manfaat

Terlalu banyak perbuatan jahat yang di lakukan mahathir bukan saja jahat kepada sesama manusia malah negara kita telah di hancurkan nya..

perbuatan hina yang di lakukan mahathir sangat tidak bolih di maafkan..sekiranya DSAI jadi perdana menteri malaysia...saya minta beliau sumbat orng tua gila ni ke penjara dan rampas semua harta rakyat malaysia yang dia curi dan rompak.

p/s : Duit bailout beratus billion guna dana KWSP, Petronas, Dana Pencen TH adalah duit rakyat dan anak anak Tun Mahathir wajib bayar balik masa guna wang rakyat untuk selamatkan syarikat anak anak Tun. Bayar 50% pun kira ok. Bila syarikat syarikat anaknya melingkup dihina orang Melayu malas, tak tahu berniaga dll.

Niaga kedai roti pun lingkup mintak bailout tokey Cina dapat 300 juta Bandar Malaysia. Rakyat dah tahu Tun ni Pengkhianat atau PejWang..!? kau fikir lah sindri
Anonymous said…
Penipu/pengkhinat amanah rakyat yang terbesardaalam sejarahmalaysia
Anonymous said…
Tiba tiba budak Daim buka mulut. Budak Daim kena ingat apa yang kau cakap suma menteri tu dulu lantikan PH zaman atok kau berkuasa 22 bulan.

Wabak Covid-19 mendedahkan kerajaan Perikatan Nasional (PN) sedang terumbang ambing dalam melaksanakan fungsi asasnya – iaitu mentadbir negara, kata ahli politik veteran Daim Zainuddin.

Beliau berkata walaupun Malaysia mempunyai “zero political goodwill” ketika ini, “ia tidak akan menjadi isu besar jika kerajaan berfungsi dengan cekap dan mendahulukan rakyat”.

“Masalah ini diburukkan lagi apabila setiap kementerian bergerak secara bersendirian. Rakyat masih belum nampak walau satu contoh pun usaha sama membabitkan pelbagai kementerian dalam memerangi wabak ini.

Kau dah kenapa kondem menteri yamg kau lantik masa dalam PH dulu.. kau dah panas montot jugak kot
Anonymous said…
Tun dan UMNO

Cikgu Kamarul Azman Habibur Rahman..

Pengasas PPBM

(Persoalan prinsip, dasar dan akidah. Perlukah aku menang bila prinsip maruah negara dan akidah digadai untuk menang..!?)

Seorang yang bijak pasti mampu memanfaatkan musuh-musuhnya, daripada seorang bodoh yang dijahanamkan oleh rakan-rakannya.

(Perlukah aku menang dan mengangkat sesorang yang bercakap pasal islam dengan gah bila berkuasa tetapi bila kuasa sudah tiada sanggup pula mengadai akidah bersama anak cucu menjulang perjuangan COMANGO, LGBT Seksuality Merdeka dan bersama sama jadi barua Lee Kwan Yew@ DAP bila sudah kehilangan kuasa.!? Ingat 22 tahun 22 bulan berapa banyak tanah orang Melayu tergadai dan bailout bagi tokey Cina)

Dalam meniti hari-hari menuju kepada terbitnya fajar pilihanraya umum ke 15, UMNO perlu mempunyai pandangan yang jelas dan terang tentang siapa rakan dan siapa lawan. Ini bukanlah masa untuk UMNO menambahkan musuh tetapi sebaliknya.

(Kami tidak menambah musuh cukup lah musuh yang sedia ada pengajaran 22 tahun 22 bulan cukup mengajar kami siapa musuh dan kawan dikala susah dan senang..)

Mantan Presiden Amerika Syarikat Abraham Lincoln pernah berkata “Bukankah aku membinasakan musuh-musuh ku dengan menerima mereka sebagai rakan?”

( Yer Abraham Lincon dan Tun tidak sama, Abraham mati ditembak semata mata menghentikan sistem hamba dan manipulasi Federal Reserved, hingga mati ditembak demi prinsip kerjanya walaupun dia agama Kristian. Tidak sesekali prinsip Abe Lincon digadainya. Tun apa yang dia buat untuk negara selama 22 tahun 22 bulan... prinsip flip flop dan lalang)

Saya cuba menyelami perasaan para pemimpin serta ahli-ahli UMNO apabila Tun Mahathir mula menunjukkan tanda-tanda untuk pulang ke pangkuan UMNO.

(Tanda kepulangan untuk apa..!? Yang rakyat nampak tanda kepulangan orang yang cukup terdesak menyelamatkan anak cucu dan kroni setelah tipu daya dan muslihat politiknya mudah dibaca oleh rakyat)

Ternyata ada perasaan yang masih dan akan terus terusik tentang apa yang telah berlaku.

(Apa guna nya untuk menang bila semua harta rakyat dibailout sesuka hati demi anak cucu bila rugi berniaga sambil memaki hamun bangsa sendiri tak tahu berniaga dan sebagainya bila perniagaan anakcucu rugi..!?)

Ramai juga yang seperti telah menutup hati terhadap Tun.

(Perlu kah aku harus menang semata mata untuk menang bila prinsip flip flop Rules Of Laws yang dilaung dari satu bukit ke satu bukit dengan mudah dipijak pijaknya dengan lidah bercabang fitnah jijik bila kuasa ditangan.. bila kuasa sudah tiada diulang ulang Prinsip Of Laws. Sekali diperbodoh tidak mengapa Cikgu..!! kalau lebih sekali cuba memperbodohkan rakyat itu bangang namanye..)

Namun untuk menang dalam permainan politik, UMNO tidak mampu untuk menutup pintu terhadap mana mana tokoh yang ingin bersama mereka.

(Ye kami mahu menang dan bodohlah kalau bertanding tak nak menang. Apa guna menang bila maruah akidah iman tergadai..!?
Biarlah kalah tapi kalah bermaruah dengan akidah iman tidak digadai dan dijual beli dengan mudah...bijak kah aku semata mata untuk menang bila akidah maruah bangsa digadai sesuka hati)

Pada Cikgu jadi lah seperti Abraham Lincon biarlah 'kalah ditangan musuhnya' dengan ditembak hingga mati memperjuangkan dan membebaskan hamba abdi dan belenggu Federal Reserved demi prinsip perjuangannya... macam langit dan bomi jauh benar Abraham Lincon tak gadai prinsip pun untuk cikgu dijadikan ukuran dengan prinsip Tun. Pada cikgu elok lah pergi sekolah balik belajar tapi bukan mengajar..!!
Anonymous said…
Trending terbaru sekarang ni.. asal tawaf masuk kaabah..!!

Dah 22 tahun 22 bulan kena bodo bodoo jer kena tipu... asal tawap masuk lam kaabah

Asal tawap ajer masuk kaabah, asal tawap masuk lam kaabah, asal masuk lam kaabah pegi ke mekah...kikiki..

Yg sorang ni pulak dah berpuluh tahun goreng sana sini tapi masih tak menjadi jugakk jadi Perdana Mintri.. asyik PM tepi ajer..

Mahyuddin dah gi masuk Kaabah, Najib udah masuk jugak, agak agak klu bang non buat tawap dan masuk kaabah mungkinkah pengundi melayu isle kembali undi Bang Non kite...!??

Nak belanja gambar Bang Non gi haji pun susah... muskil jugak dng bang non kota nih.. belanja ler gambar tawap ka , saie ka lontar ka masa gi aji dolu dolu..

klu gi tempat lain satu muka buku penuh gbar bang non siap video bagai... macam macam video ada haahhh..!!

Pada otai reformasi yang hari hari membatu apikan PAS, UMNO dan Bersatu..

Dolu dolu Anwar punya Quote laahh..!!

Ari ini ke Putar Jaya Esokkkk Harga Minyak Turunnnnn...!!

Skg ni cabaran utk Otai Reformasi punya Quote Anwar lahh...!

Ari ni tunjuk gambar tawaf, saie lontar masa pi haji...

Esokkkk Bang Non jadi Perdana Mentri lahh..


Otai reformasi ada bran tunjuk gambar ka...!?

kikikiki..
Susan said…
This page contains a list of The Sims 4 cheats, Easter eggs, tips, and other secrets. The following list of Sims 4 cheats are designed specifically for PC.
BANDARQ said…
Cari uang tambahan dengan modal 20 ribu..??
Bonus Rollingan 0,5% Setiap senin
Bonus Referal 20% Seumur hidup
Ayo gabung di CrownQQ Agen DominoQQ BandarQ dan Domino99 Online Terbesar
WHATSAPP : +6287771354805
LINE : CS CROWNQQ
TELEGRAM : +855882357563

Ayo gabung sekarang juga hanya dengan
mengklick daftar crownqq

BACA JUGA BLOGSPORT KAMI:
CrownQQ
Agen BandarQ
Tips & Trik
Tentang Wanita
Berita dan Info Dunia
Anonymous said…
Apa Cerita Siasatan Kes Zeti? Atok buat 'elegant silent' kontrol Islamik. UMNO pulak tak reti nak pressure game..!!

Apa citer siasatan Zety sekeluarga?

Sudah di peringkat mana? Dulu ex IGP lantikan Tun tak buat kerja sungguh2. Harap new IGP ada perubahan..!

Tak mau buat PC ker?

Kalau rakyat bertanya di takrif sbgai mengganggu siasatan.

Dulu Atuk dan DAP hari2 main isu 1MDB dan bangau2 deme sume pakat guling guling asad jalan raya, demi utk beri tekanan dan fitnah jijik persepsi sudah bersalah kpd Bossku.

Dia dah jawab di mahkamah, jawapan pun padu. Sumpah laknat pun sudah itu memberi sinifikan tambahan pada mangsa fitnah yang teraniya..!

Zety masih bebas, Nik Faisal lesap, Datok Vicky pun lesap..(oopss tak ada kena mengena dlm kes 1 MDB..kiki) , Jho Low lesap terus sampai bagi alasan bangang bertukar jadi beruang oleh ex-IGP lantikan Tun Mahathir.

Kerana Jho Low semua pemimpin dan orang Melayu berantakan.

Jho Low tepok tangan ketawa riang sambil Jho Low berkata pada bangsa nya... "Alo bangsa Jho Low sklian, lu orang tengok sama gua (sambil tunjuk jari tengah), satu lancau tangan gua saja itu olang Melayu suma berantakan.. kah kah kah...Bodo punya pemimpin Melayu. Bodo punya olang tua. kah kah kah..nang butinang kui butikui ".

Suma bangsa Jho Low pun tepuk tangan sekali sambil Tokong berkata " Alo Jho Low lu adalah hero kita semua.. salute sama masta Jho Low..salute .. kita minum sampai mabok. Yaaammm Senggg...kah kah kah.!!

Umno dan BN tumbng kerana Jho Low bersama pemimpin juga dng Melayu yang bodoh itu. Suma melepas geget jari..!!

Hari2 ada saja ceita 1MDB supaya pihak tertentu segan utk membuat keputusan lain dari yg di beritahu kpd rakyat.

Trial by media dan public court di amalkn. Biasa lah itu kerja sang fitnah jijik. Selagi nyawa dikandung badan fitnah jadi makanan anakcucu.

Mereka yg seumur hidup tak pernah kerja pejabat pun sangka wang begitu mudah di bawa keluar dari pejabat 1MDB.

Nak masuk dan keluar duit 50 ribu dari bank wajib declare pada bank. Ini puaka punya jumlah sampai billion2 ringgit. Bagi sang fitnah jijik peduli apa semua itu..!

Pada apa2 jwpn Bossku , bangau bangau atok di balas sbgai " bullshit" juga oleh Atuk dgn begitu mudah.

Tp kini "bullshit" kembali kpd Atuk, sbgai seorang yg lantang dan vokal , Atuk memilih lngkah "elegan silent" konon buat buat bodo itu bukan salah saya sambil dengar lagu ' Bangau oh bangau' kesukaan nya dan selindung belakng perintah mahkamah. 'Silent elegant' sambik kontrol acah acah Islamik gitew..!!

Rakyat bukan mahu ganggu siasastan pun, tapi mahu tahu progress siasatan kes Zeti dan keluarga sudah di level mana.

Sang fitnah hanya 'buy time' tapi cuma Rakyat takut kes ini lenyap begitu shj, kerana jika van jenazah pun boleh di rampas , apa lgi kes yg ratusan juta.

Org umno ada yg sibuk kacau Lofa nikah, Nilai 3 ditawan Selangor tah apa apa lagi, tak reti main "pressure game".

Kes ini bukan berkait Kak Eti saja ia luas dan dlm dn ada kaitan dgn pihak yg suka dakwa org lain.

What goes around comes around.

Amat menarik kali ini utk melihat bagaimana ia akan di putuskan.

Harap2 ia tak di Semburitkan sebab video kabur. Moral of stori 'Kau orang nak beri muka kat bangsa Jho Low ini lagi ker..!?'

#bangaudahpulangsuarasumbang
Anonymous said…
ada satu perusahaan yang tak akan rugi dolu kini dan selamanya samada pendemik melanda, dharurat apatah lagi masa aman



kartel








kartel judi online... kah kah kah untung lah datuk Vickey kaya dan lesap... sama macam Jho Low kaya dan lesap terus... pasal Jho Low pemimpin Melayu terkinja kinja londeh melondeh satu sama lain... kah kah kah..!!



Jho Low paling untung wooo... lesap kaya dan perbodohkan pemimpin Ultra Melayu...






kesimpulan pasal Jho Low semua pemimpin Melayu kena bodohkan, Bangsa Jho Low paling terkinja tepuk tangan tengok kebodohan pemimpin Melayu



kah kah kah


Masalah Pemimpin Melayu terlalu seronok kena bodohkan oleh bangsa Jho Low... kah kah kah


tak serik serik kena bodohkan...


kag kah kah kah...
Anonymous said…
licik Jho Low lagi suma pemimpin Melayu kena bodohkan oleh Jho Low... bangsa Jho Low tepuk tangan tengok pemimpin melayu londeh melondeh bercakaran... ada tunggu masa nak mati dan sakarat lagi teruk kena bodoh bodohkan oleh Jho Low.

Jho Low ketawa terbahak sambil kata Lu olang Melayu Gadoh lah smpi Mampos tapi Gua Enjoyyyyy...!!!

Tak serik serik pemimpin melayu kena main kena bodoh bangang oleh bangsa Jho Low..!!

#bangaudahpulangsuarasumbang