AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

JANGAN BANYAK 'SONGEH' DAN CAKAP BANYAK!!!! : 8 OGOS JANGAN TANGGUH LAGI!!!!

SARANAN DR ZAHARUDIN ABD RAHMAN WAJIB DITURUTI

PENTING!!! SEGERA BERUBAH KE KWSP SIMPANAN PATUH SHARIAH BERMULA 8/8/2016
Alhamdulillah, hasil desakan & kesedaran orang ramai sehingga membawa kepada survey rasmi oleh KWSP, keputusannya lebih 71 % inginkan simpanan KWSP Patuh Shariah, hasilnya, BERMULA 8 Ogos 2016, semua pencarum KWSP boleh mula beralih ke KWSP Simpanan Shariah.
Saya sendiri akan berada di KWSP Ibu Pejabat di Jalan Raja Laut pada awal pagi tarikh 8 Ogos nanti. Insha Allah
Semua ahli KWSP tanpa mengira agama, bangsa dan status warganegara boleh memilih Simpanan Shariah Simpanan Shariah diuruskan dan dilaburkan berdasarkan Akad Wakalah. Simpanan Shariah diperakukan oleh Jawatankuasa Penasihat Shariah (JKPS). Kadar dividen yang akan diisytiharkan untuk Simpanan Shariah adalah berdasarkan prestasi sebenar pelaburan patuh Syariah yang diuruskan dan dilaburkan oleh KWSP.
Untuk tujuan tersebut, kalian perlu menghadirkan diri ke kaunter KWSP untuk membuat permohonan serta menurunkan cap ibu jari bagi tujuan pengesahan identiti ahli.
Dari sudut hukum Syariah, adalah WAJIB bagi pencarum beragama Islam untuk mengubah carumannya kepada kontrak wakalah simpanan Shariah. Had awal yang ditawarkan kepada pencarum adalah RM 100 bilion sahaja, justeru SEGERA bertindak sebelum kehabisan tempat dan terpaksa menunggu lebih lama.
Untuk malumat lanjut sila buka linkhttp://www.kwsp.gov.my/shariah/bm/index.html

Comments

Anonymous said…
tabung haji yg jaga duit org ISLAM haji pun kena songlap, apalah sangat dgn kwsp. tabung haji tak ada ke komiti syariah?
Anonymous said…
Adakah helah atau muslihat 1mdb nk cekau lbh byk lg dana dr KWSP..... komiti syariah ..... negara islam... perdana menteri islam.....bodohnya kenapa tk di bt pertuduhan semua urusan ini.... nk pgi PEJ KWSP kna byer paking.....ambil no.... tunggu sampai 4/5 jam..... patoh syariah menyusahkan umat islam bangsa asing tersenyum....sinis..... betapa haprak nya pemimpin pemimpin Islam dh berpuloh thn bru nk bt syariah...