AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

WANITA AMANAH (AWAN) KONSISTEN BANTU RAKYAT


Biro kebajikan Angkatan Wanita Parti AMANAH Negara, Negeri Melaka atau singkatannya AWAN terus konsisten mendekati dan membantu rakyat yang kurang bernasib tanpa mengira agama, bangsa dan ideologi politik. 
Ketua AWAN Melaka, Mahani Othman Basir berkata program kebajikan sebegini telah dimulakan sejak awal penubuhan AMANAH 2 bulan lepas dan ianya terus dilaksanakan bagi membantu mereka yang memerlukan. 
"Kami akan cuba membantu rakyat sekadar yang kam mampu bagi meringankan beban mereka yang mana golongan ini masih ramai jumlahnya".
"Mereka yang kurang bernasib baik ini kadang-kadang tidak tahu ke mana dan kepada siapa mereka mengadu nasib malang mereka" ujarnya. 
Menurutnya sempena sambutan Hari Deepavali ini AWAN Melaka telah telah mengadakan program ziarah dan menyampaikan sedikit sumbangan kepada beberapa keluarga masyarakat India di beberapa tempat di sekitar Parlimen Bukit Katil dan Kota Melaka. 
"Antara keluarga yang dilawati ialah keluarga Pn Pathumani a/p Thiagarajoo, 42 dari Bukit Beruang."
"Puan Pathumani mempunyai 4 orang anak dan telah 2 bulan tidak bekerja. Sekarang beliau menumpang dirumah kakaknya yang bekerja sebagai pencuci" tambahnya.
Dalam program ziarah tersebut pihak AWAN Parlimen Bukit Katil telah menyampaikan sedikit sumbangan kepada keluarga Pathumani.
Di Parlimen Kota Melaka, Ketua AWAN Kota Melaka, Azizah Wahab bersama-sama dengan Pengerusi AMANAH Kota Melaka, Harun Mohamed dan beberapa Ahli Jawatankuasa AWAN  turut mengadakan ziarah rumah-rumah masyarakat India.
AWAN Kota Melaka juga menyampaikan sumbangan berupa barangan keperluan harian kepada mereka-mereka yang tidak bernasib baik.

Comments

Anonymous said…
kerja kebajikan begini tidak dianggap PAS sebagai amal soleh

yg dikira solah ialah sebuah parti yg text perlembagaannya mesti islamik.. amal perbuatan dan perangai tidak dikira.

selagi dlm pas mencuri pun tkpe.. tetap islamik
JUNAIDI said…
SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA