AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

TUN MAHATHIR SEMAKIN BERANI - BETULKAH DIA BERANI

Dr M berkata "nak tangkap, tangkap lah" betul ke beliau berani. Tetapi itulah antara ungkapan beliau ketika disambut oleh penyokongnya semasa ketibaannya dari luar negara hari ini.

Nampaknya bekas Perdana Menteri yang disifatkan sebagai seorang negarawan walaupun terpalit dengan pelbagai kontroversi semasa pemerintahannay semakin berani menongkah arus. Beliau tidak sedar bahawa Perdana Menteri sekarang adalah anak didik beliau yang dilatih beliau sejak dari mula-mula terjun di arena politik.


Tun Dr Mahathir Mohamad berkata dipetik dari portal Malaysiakini, beliau bersedia sekiranya ditangkap oleh pihak polis berhubung kehadirannya ke perhimpunan BERSIH 4 hujung bulan lalu.
Beliau juga berkata, akan memberikan kerjasama sekiranya polis memanggilnya untuk melakukan siasatan terhadapnya berhubung perkara itu.
"Itu hak mereka. Nak tangkap, tangkaplah," katanya ketika ditemui pemberita di Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang.
Ditanya sama ada beliau menerima sebarang notis daripada polis, bekas perdana menteri selama 22 tahun itu berkata beliau hanya mengetahuinya melalui surat khabar.
"Saya baca di akhbar. Sudah tentu apabila polis panggil kita kena pergi. Itu adalah cara di Malaysia.
"Saya akan patuh," katanya lagi.

Comments