AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

PENIPUAN UMNO TERUS MENGHANTUI RAKYAT MALAYSIA

Sejak dari kemenangan gilang gemilang Pakatan Rakyat pada PRU 2008 Umno/BN tidak pernah berputus asa untuk  menghancurkan PR dengan tuduhan dan fitnah. Tanpa rasa segan silu dan takut kepada Allah mereka saban waktu mencipta pelbagai tuduhan dan fitnah yang akhirnya berjaya memasuki benak kalbu rakyat Malaysia khususnya umat Melayu.

Serangan bertali arus tanpa henti disalurkan melalui media elektronik, cetak, sosial dan sebagainya. Akibatnya umat Melayu khususnya yang kekurangan maklumat termakan dengan serangan menggila ini. Antara serangan tersebut berbunyi 'Tidur Sebantal Mimpi lain-lain, DAP anti Islam, DAP anti Melayu, DAP Chauvinis. PAS Kuda Tunggangan DAP, Anwar Agen Yahudi, PAS Tinggalkan perjuangan Islam, DAP Komunis, DAP dera Orang Melayu, PR Menang Islam terhapus, PR anti Raja-Raja Melayu, PR Menang Cina Perintah Malaysia,PR Menang Negara Huru Hara dan seribu satu macam lagi tuduhan dan fitnah yang tidak masuk akal.

Namun pada PRU 13 rakyat berketurunan Cina tetap juga memberikan sokongan padu kepada PR. Gabungan tersebut memperolehi 52 % undi popular satu keputusan yang sangat memberangsangkan. Namun di kalangan orang Melayu khususnya di luar bandar mereka tetap tidak berubah walaupun pengundi Melayu di kawasan bandar memberikan sokongan kepada PR.

Lantaran kemerosotan undi yang ketara yang diperolehi oleh BN pada PRU 2008 dan 2013, mereka tidak pernah berputus asa. Serangan dan fitnah tersebut akhirnya berjaya menembusi bukan sahaja rakyat tetapi juga pemikiran ahli-ahli politik. Ada di kalangan pemimpin politik Melayu mula terkesan dengan kempen memburuk-burukkan PR. Mereka sendiri yang mula senada dengan serangan Umno/BN. Istilah seperti DAP Komunis, Chauvinis, Gabungan PR merugikan Islam dan sebagainya. 

Akhirnya PR berpecah, maka hancurlah harapan rakyat Malaysia untuk melihat satu pemerintahan baru menggantikan Umno/BN. Maka berjayalah Umno/BN memecahkan PR dan mereka boleh bermaharajalela dalam pemerintahan mereka ................

Comments

Unknown said…
Melayu yg terlampau banyak makan hasil bantuan...hati gelap la....
powertrain1648 said…
langkah kajang x sumbang....
langkah presiden sendiri x sumbang...
presiden sendiri kene hina dari luar dan dalam x sumbang....
serang ulamak dlm siber x sumbang....
gesa ahli supaya tolak ulamak x sumbang....
hina buruk parti x sumbang....
dah kalah merajuk mraung x sumbang....
tebuk parti biar karam x sumbang....
langgar baiah x sumbang.....
tolak hudud x sumbang....

tinggal apa lagi yg sumbang???

semua halal...
langkah kajang dgn hina tski halal
pesta oktofest halal
nak murtad pun halal
nak lacur nama Allah pun halal
nak crossdressing pun halal
nak saman Tuhan pun halal

tinggal apa lagi yg x halal?

Anonymous said…
Betul tu harapan rakyat nk bertukar kerajaan npknya tk kesampaian dlm pru akan dtg jika pr berpecah
Anonymous said…
Memang kita semua suka ditipu,yahooooooo bestnya kita ditipu hidup2 ,buka ditipu mati.nasib baik kita tinggal di Malaysial kalau kt negara lain kurang kena tipu.Bestnya kena tipu./brovooooooooo
Anonymous said…
syabas pd umnuu...PR jugak yg rugi... tapi tak po PAS makin kuat klu dngar dr muktamar...