AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

NAJIB TAK DAPAT SOROK LAGI KEBURUKAN BELIAU???

Rakyat negara ini dimalukan dengan kenyatan bekas Duta Amerika Syarikat, John Mallot yang disiarkan oleh Malaysiakini hari ini. 
Kita harap Perdana Menteri kita, Najib Razak tampil menangkis kenyataan Mallot yang jelas memalu dan menjatuhkan aib Najib yang dikatakan bersih lagi suci oleh pimpinan yang membodek beliau.
Sebagai rakyat Malaysia sudah tentu, kita menggesa Najib mengambil tindakan undang-undang dengan mengheret Mallot ke muka pengadilan jika apa yang dikatakan oleh Mallot adalah fitnah, penipuan dan pembohongan semata-mata. Rakyat sanggup bergolok bergadai untuk mempertahankan Najib jika benar beliau seorang yang suci bersih.

Tetapi jika tuduhan Mallot itu benar dan tiada yang lain kecuali benar belaka, maka kami rakyat mahukan pihak SPRM, Polis dan agensi berwajib menyiasat dan mengambil tindakan menurut undang-undang yang sedia ada.
Jangan berlengah lagi Najib sila ambil tindakan, pihak berkuasa juga sila bertindak berdasarkan undang-undang dan peraturan.
Hari ini Portal Malaysiakini melaporkan bahawa Bekas duta Amerika Syarikat ke Malaysia, John Malott berkata, masyarakat dunia kini sudahpun dapat wajah sebenar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.
Malott berkata, imej Najib di persada antarabangsa – yang digilap oleh agensi perhubungan raya dengan kos sehingga jutaan ringgit – amat berbeza dengan wajah “korup” perdana menteri itu di ceruk rantau ini.
“Hari ini, (hasil laporan) akhbar dan majalah berprestij dunia, seluruh dunia tahu siapa Najib yang sebenar,” katanya dalam tulisan rencana disiarkan oleh media online itu hari ini.
Malott seterusnya membangkitkan mengenai kekangan kebebasan di bawah pentadbiran Najib, termasuk kekasaran polis ke atas peserta demonstrasi BERSIH dan penahanan ahli politik serta aktivis bawah Akta Hasutan.
“Dialah Najib yang korup, orang yang mengatur pembelian kapal selam Scorpene yang terlalu mahal, walau tidak berfungsi.
“Dan terbaru (dialah) orang di belakang 1MDB dan jutaan ringgit yang hilang. Dialah Najib yang menerima AS$700 juta dalam akaun bank peribadinya.
“Dialah Najib, yang mana beg tangan Birkin dan rantai leher zamrud jutaan dollar isterinya menjadi bahan pendedahan tiga halaman dalam The New York Times,” kata Mallot.
Malott memerhatikan bahawa Najib sering bercakap mengenai Global Movement of Moderates, reformasi ekonomi Malaysia dan usaha untuk mengubah Malaysia untuk menjadi model dunia.
“(Itu adalah) Najib yang palsu, Najib internasional, Najib yang bercakap muluk-muluk di luar negara.
“Najib itu disokong oleh jutaan dolar dalam bentuk yuran perhubungan raya. (Najib) malah berjaya mengecek presiden Amerika Syarikat untuk bermain golf, Krismas lalu,” tulis Malott.
Tambahnya, Najib pasti akan menggunakan kaedah sama pada hujung minggu ini melalui kekerasan polis untuk menyuraikan perhimpunan aman BERSIH 4.
“Najib akan gunakan gas pemedih mata, air kimia dan belantan polis untuk mengekalkan kekuasaannya.
“Seluruh dunia akan melihat dan akhirnya sedar siapakan (Najib) yang sebenar.
“Dan Najib akan berakhir.”

Comments