AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

KOMPLEN SEDIKIT SAHAJA KENA SURAT TUNJUK SEBAB - INILAH MALAYSIAKU

Inilah Malaysiaku. Cakap sikit, komplen sikit, terus kena tindakan. Apa yang mereka mahu ialah seorang yang yes man, pak sanggup, pak turut. Hancur negara jika perangai macam ini terus menjadi budaya dalam pentadbiran. 
Malaysiakini melaporkan bahawa bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador akan diberikan surat tunjuk sebab untuk memberi penjelasan berhubung tindakannya mengeluarkan kenyataan kepada media berhubung pertukarannya baru-baru ini, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.
Beliau berkata sebagai pegawai polis, Abdul Hamid terikat dengan peraturan pasukan dan tidak boleh sembarangan mengeluarkan kenyataan kepada media.
Katanya surat tunjuk sebab itu bagi memberi peluang kepadanya untuk memberi penjelasan sebelum sebarang tindakan disiplin dan tatatertib dikenakan terhadapnya.
"Saya telah temui dan berbincang dengan beliau panjang lebar, tetapi saya tidak mahu ulas lanjut apa yang kami bincang. Saya percaya beliau bertindak demikian kerana rasa kecewa.
"Dalam pertemuan itu, saya juga telah mengingatkan yang beliau telah melanggar peraturan polis, kerana polis ada peraturan (mengenai), siapa yang boleh bercakap dengan media. Jadi kita terpaksa ambil tindakan disiplin dan tatatertib," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas Istiadat Pengurniaan Pingat Jasa Pahlawan Negara (PJPN) di Dewan Jubli Perak Sultan Haji
Ahmad Shah di Kuantan hari ini.
Majlis pengurniaan pingat kepada 234 pesara polis yang pernah berkhidmat pada zaman darurat itu disempurnakan oleh Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah. Turut hadir Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob dan Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed.
Khalid berkata demikian ketika diminta mengulas tindakan Abdul Hamid yang membuat kenyataan media baru-baru ini tentang beberapa perkara termasuk soal pertukarannya ke Jabatan Perdana Menteri.
Sementara itu, beliau menafikan dakwaan bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan kononnya ada 'tangan-tangan ghaib' yang sering campur tangan dalam urusan pentadbiran pasukan polis.
"Saya sebagai Ketua Polis Negara, mentadbir pasukan polis. Tidak ada tangan yang beri arahan kepada pasukan saya, sebarang arahan adalah saya sendiri keluarkan.
"Kami melaksanakan polisi yang telah dibentuk oleh kerajaan tetapi sebarang pelaksanaan polisi ini adalah tanggungjawab saya sebagai ketua untuk arahkan anak buah untuk ikut peraturan," katanya

Comments

Anonymous said…
CUKUP MENGHAIRAN KAN.KALAU BETUL 1 MDB INI SEBAGAI ISU YANG NAK KITA PIN POINT KAN BANYAK BUKTI PUN DAH ADA.BUAT SAJA IA SEBAGAI SATU AGENDA YANG SIHAT.PANGGIL GHANI TIMBANG TAIL PANGGIL KASIM SELAMAT YANG TAK BUTA TU PANGGIL MAYUDIN PANGGIL ZETI DAN PANGGIL POLIS DIATAS NI BUAT PRESS STATEMENT PANGGIL RAKYAT MENDENGARNYE.BERSAMA RAKYAT BUAT LAPURAN POLIS.TAK LAKU POLIS MALAYSIA BUAT LAPURAN POLIS ANTRA BANGSA.APA MASALAAH NYE.INI NAMPAK SANGAT PENAKUTNYE BANGKAI BANGKAI NI.ENTAH ENTAH ADA BENDA YANG SALAH YANG DILAKUKAN BERSAMA KOT.HAMPA ORANG KENA BELAJAR DGN ABANG NUAR HAMPA ORANG.BARU BOLEH JADI ANAK JANTAN .INI CAKAP PUN NYOROK NYOROK APA DAH
Anonymous said…
Alang2 dah nak diambil tindakan, dedahkan sahaja semua kerja2 kotor yang pernah dibuat oleh rejim ini menggunakan agensi keselamatan negara ini.