AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

TAHUKAH ANDA SIAPA BEKAS MB BN MASUK PAS?


Spekulasi bekas menteri besar yang didakwa akan menyertai Pas dalam waktu terdekat sebagaimana didedah Timbalan Pesuruhjaya Pas Negeri Perak, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin kelmarin kemungkinan besar adalah bekas Menteri Besar Selangor.
Sumber Pas membayangkan bekas Menteri Besar Selangor , Tan Sri Muhammad Muhammad Taib adalah individu yang dimaksudkan itu diperkuatkan dengan kenyataan dua pemimpin tertinggi Pas Selangor yang tidak menafikan kemungkinan perkara itu berlaku.
Ada juga yang membayangkan bahawa orang yang dimaksudkan itu ialah Tajul Rosli Ghazali bekas Menteri Besar Perak. Beliau memang dilihat lebih baik jika hendak dibandingkan dengan bekas Menteri-Menteri Besar lain. Boleh dikatakan tiada skandal dan kontroversi.
Atau mungkin juga Wan Mokhtar Ahmad, bekas Menteri Besar Terengganu dan bekas Naib Presiden Umno. Entahlah ...........
Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr Abdul Rani Osman ketika dihubungi tidak menolak kemungkinan bekas Menteri Besar Selangor yang lebih mesra dipanggil Mat Taib itu akan menyertai Pas dalam masa terdekat berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada Timbalan Pesuruhjaya Pas  III Selangor, Khalid Samad.muhammad taib sertai pas
“Beliau (Mat Taib) tidak ada hubungi saya. Saya tidak dapat mengesahkan perkara ini.
“Saya difahamkan, beberapa pegawai kanan Mat Taib ada menghubungi Khalid malah pegawai- pegawainya juga telah mengisi borang keahlian Pas seumur hidup,” katanya.
Muhammad menjadi menteri besar Selangor dari 1986 hingga 1997.
Dr Rani berkata, beliau hanya mengetahui perkara tersebut setelah diberitahu oleh Khalid sewaktu makan selepas mesyuarat ahli jawatan kuasa Pas Pusat, Selasa lalu.
~ Malaysiawaves

Comments

Anonymous said…
SESIAPA PUN NAK MASUK PAS PKR ATAU DAP TAK KISAH TAPI JANGAN MUDAH SANGAT BERI LALUAN MENJADI CALUN AMBIL CONTOH2 YANG LEPAS....