AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

UMNO TAKKAN BERANI MINTA CALONNYA ISYTIHAR HARTA

Umno/BN tidak akan berani mengarahkan calon-calonnya mengisytiharkan harta bagi membuktikan mereka bersih dan tidak terlibat dengan rasuah dan penyelewengan.

Ketua penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan berkata parti itu masih belum membincangkan rancangan untuk menetapkan calon barunya supaya mengisytihar harta masing-masing.

Umno bagaimanapun telah memfailkan borang pengistiharan harta dengan jabatan perdana menteri bagi calon yang memegang jawatan menteri, timbalan menteri dan anggota exco, katanya.

Sepanjang pengetahuannya pengisytiharan harta untuk calon baru tidak pernah dibincangkannya.

"Masalah kami ialah, senarai calon panjang dan masih belum diputuskan," katanya dalam satu sidang media hari ini selepas melawat terminal bas Jalan Duta hari ini dipetik dari Malaysiakini.

Semua rakyat yakin Umno/BN tidak akan berani berbuat demikian kerana pimpinannya tahu bahawa ramai di kalangan calon-calonnya mungkin terlibat dengan pelbagai masalah. 

Kalau PAS dan parti Pakatan Rakyat lain melakukan pengisytiharan harta ini tidak jadi masalah kerana mereka memang tidak mempunyai masalah dan kontroversi. 

Comments