AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

BERSIH ADALAH 'BERSIH' TIDAK HARAM

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini membatalkan pengisytiharan Menteri Dalam Negeri pada 1 Julai tahun lepas bahawa Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (BERSIH) adalah sebuah pertubuhan 'haram'.


Hakim Datuk Rohana Yusof dalam penghakimannya pagi ini berkata BERSIH telah berjaya membuktikan kesnya dalam mencabar pengisytiharan kerajaan bahawa ia sebuah pertubuhan yang menyalahi undang-undang.Oleh itu, katanya, mahkamah membenarkan permohonan BERSIH, dengan tiada perintah tentang kos.


Empat belas jawatankuasa pemandu BERSIH yang diketuai oleh Datuk S Ambiga telah menamakan menteri dalam negeri, ketua polis negara dan kerajaan sebagai responden.


Pada 1 Julai tahun lalu, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Pendaftar Pertubuhan (ROS) telah mengisytiharkan gabungan itu sebagai haram, sejurus sebelum perhimpunan BERSIH 2.0 pada 9 Julai.


ADAKAH KEPUTUSAN MAHKAMAH ini akan disiarkan di khabar arus perdana UMNO hari ini???Apakah jawapan yang akan diberi oleh Hishamuddin nanti?Apa kata anda???


Sumber : FB Abu Siraj

Comments

wonder why said…
Semua Jabatan Kerajaan, ikutlah garis panduan yang telah ditetapkan dalam perlembagaan. Janganlah sekali kali mengikut arahan yang BODOH yang diarahkan olih pemerintah yang BODOH dan HARAM JADAH. Inilah akibatnya, terjadi kepada Ketua Jabatan yang BODOH.