AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

KHALID IBRAHIM TAK JADI MB SELANGOR SELEPAS PRU 13

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak akan menjadi Menteri Besar Selangor lagi walaupun PR menang pada PRU 13 nanti kerana beliau tidak layak bertanding di DUN Selangor kerana telah dipindahkan mengundi dalam Parlimen Lembah Pantai iaitu  bukan dalam DUN Selangor.

Perkara berlaku kerana SPR samada sengaja atau tidak sengaja menukarkan Peti Undi yang mana Khalid mendaftar sebagai pengundi sebelum ini  iaitu di Parlimen Petaling Jaya Selatan dipindahkan ke dalam Parlimen Lembah Pantai.

Samada ini kerja jahat SPR atau tidak hanya Allah yang tahu. Dengan keadaan ini maknanya Selangor bakal mendapat Menteri Besar baru samada dari PR atau BN selepas PRU 13 nanti.

Malaysiakini melaporkan hari ini bahawa Kawasan mengundi bagi Menteri Besar Selangor, Tan Sri  Abdul Khalid Ibrahim nampaknya telah ditukar tanpa pengetahuannya, seperti yang terbukti menerusi carian di lamanweb Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

NONESemakan di lamanweb tersebut mendapati Khalid (kanan) kini
merupakan pengundi di kawasan pilihan raya Lembah Pantai yang diwakili Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar.

Lokaliti mengundi beliau disenaraikan sebagai Rumah Kakitangan Universiti di bawah daerah mengundi Universiti.

Bagaimanapun, difahamkan Khalid sebelum ini mengundi di kawasan Parlimen Petaling Jaya Selatan. Tidak jelas sudah berapa lama beliau menjadi pengundi di sana.

Ketika dihubungi, seorang pegawai pejabat menteri besar yang enggan namanya disiarkan, mengesahkan Khalid tidak membuat sebarang perubahan pada kawasan mengundinya atau dalam kad pengenalannya.

Comments