AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

SEMUA PELAKON DAN PENYANYI POPULAR DUNIA AKAN BERGELAR DATUK? ~ Ref Malaysiakini

Saya yakin selepas ini semua bintang filem dan penyanyi terkenal dunia akan mendapat gelaran Datuk anugerah dari kerajaan Melaka.

Kalau Shah Rukh Khan boleh dapat, takkan Tom Cruise, Jackie Chan, Chow Yun Fat, Salman Khan, Nicole Kidman, Mariah Carey, Michael Jackson tak boleh dapat gelaran tersebut.

Tidak lama lagi semua pelakon filem popular di Hollywood, Bollywood, Hong Kong dan lain-lain turut mendapat gelaran tersebut. Maka mahsyurlah Melaka di seluruh dunia kerana menganugerahkan Datuk kepada pelakon dunia.

Nanti akan ada Dato' Salman Khan, Datuk Juhi Chawla, Datuk Aishwarya Rai, Datuk Jackei Chan, Datuk Avril Lavigne dan lain-lain.

Hebatnya negeri Melaka. Murahnya gelaran Datuk. Apalah agaknya sumbangan Shah Rukh Khan kepada rakyat negeri Melaka? Saya pun naik hairan.

Apakah Ali Rustam dan kerajaan Melaka sudah buang tabiat kerana tidak lama kagi akan menjadi kerajaan pembangkang.? Pelik tapi benar? Inikah orang yang kita nak lantik jadi Timbalan Presiden Umno?

Utusan Meloya Online melaporkan hari ini bahawa pelakon terkenal Bollywood itu, merupakan antara penerima Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) sempena hari jadi Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd. Khalil Yaakob ke-70, esok.

Dengan penganugerahan darjah DMSM itu, Shah Rukh Khan akan bergelar Datuk.

Mungkin agaknya Shah Rukh Khan banyak berjasa kerana menghiburkan rakyat negeri Melaka yang bermuram durja akibat kenaikan harga minyak dan barangan yang melampau sekarang.

Jelas sekali kerajaan negeri Melaka memang suka kepada perkara-perkara maksiat kerana itulah orang seperti Shah Rukh Khan disanjung tinggi dan diberi penghargaan.

Fikirkan wahai rakyat Malaysia khasnya orang Melayu di Melaka yang begitu TOTOK dengan Umno.

Comments

Akhi, komen hamba di sini:

http://mudin001.com/2008/10/10/datuk-shah-rukh-khan-kempen-untuk-ali-rustam/
azhar said…
Salam...
akhi biasale tu acuan hadhari depa ni agungkan hollywood , bollywood manataknye anak beranak jadi hantu..pemimpin pun gila hiburan liar..macam ketam mengajar anak jalan lurus le..bila budak jahat buat hal marah padahal kite sendiri bagi 'green light ' ..itulah otak biol..bodoh..letak sesuatu tempat tak betul...zalim tu..