AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

'FLOM' ROSMAH YANG HEBAT ........

Tidak pernah ada dalam sejarah Malaysia seorang isteri Perdana Menteri yang 'sehebat' FLOM sekarang. Buktiknya institusi yang diasaskan oleh FLOM Rosmah iaitu Permata pun boleh diperuntukkan dana dalam Bajet Negara. Hebat hebat ..........FLOM negara lain pun tak boleh lawan.

Terbaru akhbar pencacai MCA iaitu The Star membodek FLOM ini apabila meletakkan beliau sebagai wanita paling hebat dan berpengaruh di negara kita. Mengapa tak kata dia antara wanita paling berpengaruh di dunia? Baru betul-betul bodek namanya.

Portal berita Malaysiakini melaporkan bahawa isteri perdana menteri kita ini menggungguli senarai "10 Wanita Paling Berkuasa di Malaysia" yang dimuatkan akhbar itu semalam

.

Dalam senarai yang tidak dinyatakan dikeluarkan oleh pihak mana itu, Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhbar Aziz mengikuti rapat di tempat kedua.

NONETiga pemimpin Pakatan Rakyat turut termasuk dalam senarai itu, iaitu Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar (kedudukan kelima), anggota Parlimen Subang Jaya Hannah Yeoh (keenam) dan anggota Parlimen Seputeh Teresa Kok (ketujuh). 

Muncul di halaman 5 akhbar milik MCA itu, senarai itu yang disiarkan penuh satu muka, tidak menyatakan dengan jelas sama ada ia berbentuk advertorial atau sebahagian daripada kandungan redaksi.

Menurut keterangannya, senarai itu dipilih daripada 1,000 calon merangkumi tujuh kategori iaitu kekayaan, perniagaan, gaya hidup, NGO dan kesukarelaan, politik serta teknologi.

"Untuk menentukan kedudukan antara setiap kategori, dan kedudukan keseluruhan dalam senarai 10 teratas, kami menggunakan tiga kayu ukur: wang, kemunculan di media dan impaknya," menurut keterangannya.

FLOM - first lady of Malaysia.

Comments