AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

SAMA-SAMA SELESAIKAN MASALAH RAKYAT


Adun Bukit Baru, Dr Mohd Khalid Kassim mengajak rakyat Melaka khususnya dari Dun Bukit Baru untuk sama-sama menyumbangkan buah fikiran bagi menyelesaikan masalah-masalah yang berkaitan dengan kebajikan rakyat antaranya masalah keselamatan, kos hidup yang semakin tinggi, gejala sosial dan masalah pengangguran dan sebagainya.

“Mari sama-sama kita sumbangkan tenaga, buah fikiran dan idea untuk kita kurangkan masalah-masalah yang sedang dihadapi oleh rakyat”.

“Walaupun saya bukannya pimpinan kerajaan negeri tetapi sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri saya boleh menyalurkan segala maklumat dan kehendak rakyat kepada kerajaan melalui Sidang Dewan Undangan negeri atau saya boleh berjumpa sendiri dengan pimpinan kerajaan negeri” ujar beliau.

Khalid berkata rakyat sewajarnya mengambil bahagian dan sama-sama berganding bahu dengan pimpinan kerajaan dan semua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dalam menyelesaikan semua isu-isu penting yang berkaitan dengan keselamatan dan kebajikan rakyat.

“Input dan maklumat dari rakyat sangat penting kerana dari situlah inputnya dapat diproses dan difahami dan seterusnya tindakan yang sesuai boleh diambil oleh Adun dan kerajaan”.

“Rakyat mesti tampil ke hadapan untuk sama-sama bertanggungjawab memainkan peranan membantu kerajaan dan Adun dalam semua isu yang berbangkit” tambah beliau dalam kenyataan yang diemelkan kepada SInar Harian.

Comments