AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

JEPUN AKAN BANGKRAP KERANA BERI PENDIDIKAN PERCUMA KEPADA PELAJAR MALAYSIA

Jepun bakal berhadapan dengan kebangkrapan kerana menawarkan pendidikan percuma kepada pelajar-pelajar Malaysia yang ingin melanjutkan pengajian tinggi di negara matahari terbit tersebut. Ini selaraskan dengan pendapat dan analisis yang dibuat oleh pimpinan Umno/BN yang menjangkakan sesebuah negara khususnya Malaysia akan bangkrap jika pendidikan percuma diperkenalkan di Malaysia.

Kita lihat nanti apakah Jepun akan bangkrap????

Sila baca di sini 

Comments

Anonymous said…
Biasiswa bukannya free education. Tak tau beza ke? Biasiswa ni insentif. JPA dan MARA pun buat benda ni kepada yang layak. Mereka yang cemerlang tapi dapat pinjaman, boleh convert jadi biasiswa sebagai insentif. Kalau uni free , nnt semua tak appreciate . Lagi pun uni mcm uitm actually boleh kata free sebab yuran rendah dan jika dari keluarga susah dapat byk pengurangan mcm RM90 utk satu semester. Ape lagi tak kena?
Anonymous said…
Biasiswa mcm ni biasanya nak tap pelajar cemerlang. Orang bodoh tak faham kenapa ada biasiswa macam ni.