AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

ALI RUSTAM JANGAN LARI BERTANDING DI PARLIMEN KALAU ANAK JANTAN - YUSOF

Ketua Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Yusof Wahab mencabar Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam supaya mempertahankan kerusi Dun Bukit Baru yang disandangnya sekarang.

"Ketua Menteri jangan cuba lari dari bertanding di Dun Bukit Baru kalau beliau benar-benar anak jantan. PAS dan rakyat Dun Bukit Baru menunggu beliau di Dun ini" 

"Dun Bukit Baru sangat sinonim dengan beliau kerana di dalamnya terletak kampung beliau, di sini ramai sanak saudara dan penyokong beliau jadi buat apa beliau hendak bertanding di kawasan lain" ujar Yusof yang juga Penyelia Dun Bukit Baru.

Yusof berkata sebagai seorang Ketua Menteri beliau sepatutnya bertanggungjawab dengan apa yang berlaku di dalam Dun Bukit Baru di mana masih ramai rakyat yang susah, perlukan bantuan dan miskin.

"Bila kita turun padang bertemu rakyat, kita jumpa macam-macam kategori orang susah, ada yang miskin, tiada bantuan, cacat anggota akibat kemalangan dan sebagainya".

"Ramai dikalangan mereka tidak dapat bantuan, ada yang dapat bantuan tetapi tidak cukup.Mana perginya wang zakat yang ada lebihan, mereka yang seperti inilah yang sepatutnya dapat bantuan tersebut. Sebagai Adun Bukit Baru beliau mesti bertanggungjawab" tambah Yusof.

Beliau berkata Ali Rustam juga mesti bertanggungjawab terhadap hutang kerajaan negeri yang sudah mencecah lebih RM850 juta seperti yang dilaporkan dalam Laporan Ketua Audit Negara baru-baru ini.

"Ketua Menteri mesti terus bertanding di Dun supaya jika BN menang dia boleh terus menerajui kerajaan negeri dan membayar hutang yang menimbun sebanyak lebih dari RM850 juta".

"Beliau jangan cuba lari ke bertanding di kerusi Parlimen, siapa hendak jawab tentang duit rezab kerajaan negeri yang tinggal RM8 juta sahaja sekarang" tambah Yusof.

Baru-baru ini Mohd Ali dalam kenyataan di media arus perdana menyatakan bahawa beliau berminat untuk bertanding di kerusi Parlimen.

"Saya nasihatkan beliau supaya tidak bertanding di Parlimen sebab tiada jawatan yang sesuai dengan beliau di dalam kabinet, itupun kalau BN menang".

"Kalau BN kalah sudah tentu beliau akan jadi Ahli Parlimen pembangkang, lebih baik bertanding Dun kemungkinan besar boleh jadi Ketua Menteri lagi iaitu Ketua Menteri negeri pembangkang sebab waktu itu Putrajaya Insya Allah sudah diperintah oleh PR"ujar Yusof.

Comments