AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

PAS SUDAH LAMA DIZALIMI PENGADIL BERAT SEBELAH

Malam tadi ramai marah dan mendakwa pengadil yang mengadili perlawanan Malaysia-Thailand berat sebelah. Antara keputusan yang cukup menyayat hati penyokong Malaysia ialah tindakan pengadil tersebut menghadiahkan kad merah kepada pertahanan kental Malaysia Mohd Fadhli Sas yang menyebabkan pertahanan kita pincang dan kucar kacir.
Namun rakyat Malaysia ramai yang tidak sedar bahawa PAS dan parti pembangkang lain sudah lama berhadapan dengan pengadil pilihanraya yang berat sebelah. PAS bukan sahaja berlawan dengan Umno/BN tetapi juga pengadil iaitu SPR.

Banyak sekali tindakan yang dibuat oleh SPR dilihat dan kelihatan memihak kepada Umno/BN. Malah sehingga kini tuntutan 8 perkara yang dibuat oleh Bersih dan rakyat juga tidak dipenuhi oleh Pengadil Pilihanraya. Inilah tindakan jahat pengadil yang kadang-kadang bukan sahaja tidak adil dalam keputusan-keputusan tertentu malah adakalanya mengalihkan tiang gol bila bola hampir masuk ke gawang lawan.

Begitulah nasib PAS dan pembangkang yang terpaksa berdepan dengan pengadil yang tidak takut untuk menipu dan menyeleweng, tidak takut kepad dosa pahala dan Allah.

Comments