AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

MANTAN PENGURUS FELDA SUDAH SEDAR, PENEROKA BILA LAGI?


Hj Mohammad Nasarudin Salleh, 64 th, kakitangan Felda yang berkhidmat selama 34 th menyertai PAS baru2 ini. Berkhidmat di 6 kawasan Felda sebelum pencen pada tahun 2003 sebagai Pengurus Felda Kg Awah, Temerloh.

Hadir dalam Kembara Oren Selamatkan Felda bagi negeri Pahang semalam dan mengecam keras penyenaraian FGVH yang menurut beliau memberi kesan buruk terhadap perjalanan Felda.

Tuan Hj Mad dianggap pegawai yang mempunyai hubungan sangat baik dengan pemimpin2 Umno, namun jelak melihat telatah pemimpin Umno masakini yg sanggup menggadai hak rakyat sendiri.

Kehadiran Hj Mad dalam persinggahan Kembara Oren di Felda Kg Awah amat mengejutkan, kerana beliau telah berkhidmat di situ selama 7 tahun. Puak2 Umno yang mendengar dari jauh dlm sesi ucapan, 'terkejut beruk', bila Hj Mad menyatakan sokongan kpd usaha menyelamatkan Felda yg kacau bilau pada waktu ini. 

Bukan itu sahaja, beliau menggesa warga Felda mengundi Pakatan Rakyat jika mahu mengembalikan semula hak dan kepentingan orang melayu. Pemimpin Umno adalah pengkhianat sebenar orang melayu.

Secara gimik, saya dan Dato' Tn Ibrahim, menyarungkan t shirt Oren untuk beliau.


Sumber : FB Mazlan Aliman.

Comments