AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

ADNAN YAAKUB NAK KELENTONG RAKYAT LAGI

Oleh kerana PR Pahang berjanji untuk memberikan keluluasan tanah dengan segera kepada rakyat Pahang yang layak jika PR menang PRU 13, tak semena-mena Kerajaan BN Pahang memberi jaminan akan menyelesaikan permohonan pemilikan tanah oleh rakyat negeri ini selepas selesai pilihan raya ke-13.

 Menteri Besar, Adnan Yaakob berkata di kebanyakan tempat, permohonan tanah telah diselesaikan oleh jawatankuasa permohonan tanah pejabat daerah.

“Ada tempat yang 100 memohon, semua dapat. Tapi ada juga kebanyakan tempat hanya 30 peratus yang selesai, 70 peratus lagi masih dalam proses. Ini akan kita selesaikan selepas pilihan raya nanti,” katanya dipetik dari FMT.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Himpunan Kasih Sayang Komuniti 1Malaysia di Kampung Labu, dekat Jerantut, semalam.

Dalam pada itu, beliau berkata kerajaan negeri juga dalam proses memperincikan projek pembinaan jalan raya bagi menghubungkan kawasan Sungai Lembing di Kuantan dan Jerantut melibatkan jarak kira-kira 40km.

Pada masa kini, jarak dari Sungai Lembing ke Jerantut yang dihubungkan melalui Lebuhraya Pantai Timur ialah kira-kira 180km.

Rakyat sudah muak dengan janji BN dan Adnan. Setiap kali sebelum PRU pemimpin BN akan berjanji untuk menyelesaikan isu tanah di Pahang, tetapi selepas PRU selesai semua janji tinggal janji sahaja. Ada yang sudah puluhan tahun memohon tetapi tidak diberi kelulusan. Semuanya hanya Janji DiCAPATI sahaja.

Kali ini Adnan sekali lagi berjanji. Apakah Adan menyangka rakyat akan mudah diperbodohkan sekali lagi. Sorry lah Adnan .......rakyat sudah yang mana syaitan yang mana malaikat......

Comments