AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

TUDUH MURTAD : UTUSAN TAK SERIK-SERIK


Mursyidul Am Pas, Tuan Guru Datuk Bentara Setia Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, laporan muka depan sebuah akhbar berkenaan "Umno murtad" hari ini satu pembohongan dan fitnah terbaru ke atas beliau.

Sehubungan itu kata Nik Aziz, beliau akan mengambil tindakan undang-undang ke atas akhbar berkenaan.

"Tajuk muka hadapanUtusan Malaysia hari ini yang menulis 'Nik Aziz dakwa Umno murtad" adalah satu pembohongan yang besar ke atas saya.

"Barangkali gaji mereka yang bertanggungjawab menabur fitnah ini cukup besar sehingga berbaloi utuk menebus dosa akibat fitnah. Insya-ALLAH saya akan mengemukakan saman ke atas fitnah terbaru ini," kata beliau di laman sosial Facebook hari ini.

Utusan Malaysia dalam laporannya hari ini berkata, selepas adiknya mendoakan kehancuran Umno dan Barisan Nasional (BN),  Nik Aziz pula memberi gambaran bahawa Umno merupakan sebuah parti yang murtad kerana menolak dan memperlekehkan Islam dalam dasar parti itu.
Kata laporan itu, beliau dalam nada tegas kemudiannya melontarkan persoalan sama ada parti itu kini menganut agama Kristian, Buddha atau pun sebuah parti politik yang tidak mempunyai agama.

Sehubungan itu katanya, Umno tidak perlu dimuliakan sebaliknya doa-doa yang memohon agar Umno dan BN ditimpa bala tidak salah kerana ia sama dengan kisah Nabi Noh yang memohon kepada Allah untuk memusnahkan umatnya yang tidak patuh kepadanya.

"Bila Umno buang Islam daripada dasar hidup dia, maka Umno agama apa? Agama Islam itu al-Quran, bila Umno tolak Islam, dalam dasar parti maka Kristian ke, Buddha ke atau tidak ada agama?

"Timbul masalah murtad. Murtad ini khabarnya orang Kristian, paderi-paderi dia. Saya nak kata tidak, yang jadi orang Melayu murtad ini kerana orang Melayu sendiri perlekeh Islam.

"Umno tolak Islam maka nampak dia memperlekeh Islam, dia buang Islam macam benda sudah habis tempoh, macam ubat sudah habis tempoh, buang," katanya dipetik akhbar itu.

Terdahulu 'admin' FB Nik Aziz berkata:

"Setelah layanan baik diberikan kepada media termasuk Utusan Malaysia sepanjang Muktamar Pas Kali ke-58, inilah hadiahnya. Fitnah yang sangat dahsyat terhadap Tuan Guru Al Mursyidul Am Pas."
Ternyata Utusan tidak pernah serik dengan segala fitnah yang seringkali dibuat oleh akhbar pencacai ini. Sudah jutaan ringgit terpaksa dibayar setelah dijatuhkan hukuman memfitnah pimpinan Pakatan Rakyat sejak dahulu. Kini sekali lagi Utusan memfitnah Tok Guru. Kita tahu semua ini adalah rancangan 'boss' Utusan yang sentiasa mencari peluang untuk memfitnah pimpinan PR khususnya Tok Guru Nik Abdul Aziz, Anwar dan lain-lain.

Objektif Utusan dan 'boss'nya hanyalah untuk mengelirukan rakyat supaya membenci pemimpin PR; menjatuhkan imej mereka; mengalihkan isu supaya tumpuan rakyat kepada isu-isu sebenar yang melibatkan BN terarah kepada keburukan PR dan pimpinannya.

Comments