AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

HAIRIE OTHMAN PEGANG WATAK DR BURHANUDDIN AL HELMY

Pelakon, Hairie Othman akan memegang watak utama dalam filem, Dr Burhanuddin Al Helmy yang bakal diterbitkan tidak lama lagi. Filem itu mengisahkan sejarah perjuangan negarawan ulung tersebut yang menyertai pejuang-pejuang lain menuntut kemerdekaan sehingga ke akhir hayatnya.  Beliau pernah merengkuk dalam penjara, memimpin gerakan kebangkitan umat dan gerakan Islam. 


Selain Hairie, watak-watak utama lain dalam filem itu akan didokongi oleh Mohd Lokman Hakim (Bob Lokman); Zulkifli Ismail, Arbaayah Abdul Manan (Abby Abadi); Mawi; Noryn Aziz; Akil Hayy; Yatt Hamzah; Aisyah dan lain-lain.

Diberitakan juga bahawa beberapa pimpinan PAS akan turut serta dalam filem tersebut sebagai bintang undangan antara mereka ialah Salahuddin Ayub, Mahfuz Omar, Mujahid Yusof Rawa, Nasaruddin Tantawi, Dr Dzulkifli Ahmad dan lain-lain.


Sebenarnya kenyataan di atas adalah ilusi webmaster blog ini. Kami mengharapkan ia menjadi kenyataan satu hari nanti. Amat kurang sekali filem-filem sebegini diterbitkan sebelum ini. 

Comments

Anonymous said…
hehehe..ingatkan betoi2...
As salam Tuan Blog,

selamat menyambut Ramadhan dan selamat berpuasa.
Mr.zuL said…
Hihihi buat lawak rupanya....