AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

WAJIB TONTON : NAJIB KENA SORAK BERSIH BERSIH BERSIH PADA PERTEMUAN DGN RAKYAT MALAYSIA DI LONDON


Najib benar-benar menghadapi mimpi ngeri di London. Manakan tidak beliau telah disambut dengan laungan Bersih ketika memulakan ucapan pada program pertemuan dengan warga Malaysia di sana.

Baru Najib tahu bahawa memang rakyat mahukan satu pilihanraya Bersih tidak kotor. Kalau di Malaysia orang yang melaungkan perkataan Bersih sudah tentu ditangkap oleh 'Samseng' upahan yang dibayar gaji oleh rakyat atau setidak-tidaknya di halau keluar dari dewan. Tetapi Najib tiada kuasa di London, terpaksalah beliau dengan muka merah padam dan pucat lesi merayu kepada hadirin supaya menghentikan laungan yang sungguh menggerunkan beliau. Mana perginya kejantanan Najib sehingga terpaksa merayu dengan penuh sayu dan rendah diri.
Sorakan slogan itu bermula apabila Najib mula mengambil tempat di atas pentas dan berlarutan ketika beliau memulakan ucapannya.

Sorakan slogan itu menyebabkan Najib hilang tumpuan untuk meneruskan ucapannya dan terpaksa merayu supaya sorakan itu dihentikan.

"Bolehkah anda tolong berhenti? Boleh tolong berhenti," rayu Najib seperti dirakamkan dalam satu video yang dimuatkan di lamanYoutube.

Rayuan Najib itu disambut oleh seorang hadirin yang bertanya mengenai hak mereka untuk mengundi.

"Kami mahu mengundi. Kenapa anda tak bagi kami mengundi?" tanya individu itu di majlis tersebut.

Najib kemudian cuba menenangkan kumpulan tersebut agar beliau boleh meneruskan ucapannya.

"Anda boleh jumpa saya kemudian ok...bolehkah anda tolong hentikannya?" kata Najib.

Sorakan tersebut kemudiannya surut dan Najib meneruskan ucapannya seperti biasa.
Acara yang dinamakan ‘An Evening with the Prime Minister’ itu dianjurkan Suruhanjaya Tinggi Malaysia di lokasi berprestij O2 Arena di kota tersebut.

Program berkenaan diuar-uarkan sebagai satu acara untuk membolehkan rakyat Malaysia di London berinteraksi secara tidak formal dengan perdana menteri.

Sekarang baru Najib tahu bahawa rakyat Malaysia di seluruh dunia sedar dan tahu bahawa sistem pilihanraya di Malaysia penuh dengan keraguan dan penipuan. Sebagai seorang negarawan Najib sepatutnya membuat reformasi segera apabila balik dari London nanti. 

Kesian .......Ah Jib Gor. Baru engkau tahu sekarang langit tinggi atau rendah. Kalau di Malaysia engkau hero tapi di London engalu Zero.

Comments

Anonymous said…
Salam Tuan,

Puak totok UMNO Baru ni Buta Sejarah!

RTM! TV3Stooges! Atro! "Jeng..jeng.jeng.. demonstrasi bukan budaya kita!...Occupy Wall Street..Tahrir Square!" Stesen TV Malaysia Pakar Edit Buta Sebelah Mata!! UMNO hentam habis-habisan Bersih 3.0, seolah-olah bandar KL nak kiamat, huru-hara sana sini. Kereta terbakar sana-sini. Bergelimpangan mayat sana sini. Ini semua auta UMNO.

UMNO : Kalau ada demonstrasi di USA, UK, Australia, Canada, Paris. Jangan seronok-seronok pergi sana. Huru-hara nanti jadinya. Lebih baik kamu menteri-menteri UMNO pergi ke Korea Utara. Sana lagi best, tak ada demonstrasi jalanan. Semua RAKYAT menangis depan gambar Kim Jong Il.

Rujuk apa sejarah UMNO pernah demo berpuluh tahun dahulu?

http://www.malaysiawaves.com/2012/05/umno-yang-mulakan-budaya-demo-di.html