AZMIN SOMBONG CUBA TUNJUK PANDAI?

KPI & NKRA : NAJIB TEMBERANG LAGI

Najib jual temberang lagi semalam. Sempena 100 hari pemerintahannya beberapa minggu lalu beliau menjual temberang dengan mengumumkan beberapa 'hadiah' kepada rakyat.

Antaranya diskaun tol dan lain-lain. Namun sedarkah kita bahawa rakyat ditipu oleh Najib atas darat. Tol ini hanya melibatkan pengguna lebuh raya yang ada 'touch n go'. Orang Kuala Tembeling, Kuala Sungai Baru, Ramuan Cina ada pakai kad 'Touch N Go' ke.? Kena tipu lagi....
Semalam Najib umumkan pula 6 teras utama kepada KPI iaitu :-
1) Meluaskan akses pendidikan berkualiti dan berkemampuan
2) Mengurangkan kadar jenayah
3) Memerangi rasuah,
4) Meningkatkan taraf hidup rakyat berpendapatan rendah
5) Memperkasa prasarana luar bandar dan pedalaman
6) Menambah baik pengangkutan awam
Tetapi sedarkan tuan-tuan dan puan-puan bahawa keenam-enam teras itu adalh cerita lama yang sebenarnya gagal ditangani oleh kerajaan BN dari dulu, kini dan mungkin selamanya. Mengapa ia diungkit kembali ...tidak lain tidak bukan kerana kerajaan BN gagal mengatasinya.
Lebih malang lagi kerajaan Najib menggunkan slogan, istilah dan term baru ini untuk mengabui mata rakyat yang sesetengahnya 'tidak nampak' akan mainan dan tipu helah kerajaan BN ini.

Comments

Anonymous said…
wei bangang, sabar lah dulu..benda baru nk implementasi ko dh buat judgement bodoh ko..PR pun byk buat janji tp satu apa pun takde yg ada masalah rasuah korang gak yg dah pecah..siaplah wahai tunggangan DAP..

jahanam PAS..
Anonymous said…
"pergi jahanam UMNO" ... nih ulamak yang patut kita contohi lebih-lebih lagi org PAS .. blog ni patut banyak banyakkan gambar ulamak politik tu ... bukan ape senang nak dapat pahala ..kan kan
sperre said…
ek ele si sofi baruah cina ni...ko patut bersyukur sbb tok najib buat semua ni.. kalu tak, mcm mane company ko nak maju.mcm mane program MISDEC yang ko dapat dana drp Kerajaan BN Melaka tu nak dapat hasil.. bebal tak boleh diajau la ko nie...
Anonymous said…
tah kutuk sana kutuk sini .. dlm senyap=senyap abik juga .. x maluuuuu